Как да си отворя автосервиз?

Да стартирате бизнес с автосервиз е вашето ново предизвикателство. Ако планувате развитие в тази сфера ще се опитаме да бъдем максимално полезни и да ви насочим на какво трябва да обърнете внимание и да имате предвид, за да не пропуснете важна особеност в бизнеса. Услугите за ремонт на автомобили са доста наболяла тема през последните години. Конкуренцията е голяма. Има редица лицензирани сервизи и други, които предлагат гаражни услуги. Все пак изискванията са доста и трябва да се замислите на първо време какво точно искате да правите, колко можете да инвестирате и да изпълните целите си по най-правилния начин.

Ние от счетоводна къща ЗЕТ ФИНАНС ще се опитаме да ви насочим в няколко стъпки как да откриете ваш собствен автосервиз. Какви документи са ви необходими и какви са изискванията? Тези и още въпроси ще откриете в статията.

Изисквания за отваряне на автосервиз

Изисквания за автосервиз
Изисквания за автосервиз | Accounting Answer

Както за всеки друг бизнес и за този на първо място трябва да регистрирате фирма.

Трябва да прецените и да вземете решение кой вариант е подходящ за вас ЕТ, ЕООД или ООД, какъв капитал ви е необходим и други.

Счетоводна къща ЗЕТ ФИНАНС може да ви съдейства за регистрация на фирма, касов апарат, програми за организиране на работата и счетоводна отчетност.

Добрият бизнес план би ви помогнал да стартирате и развиете успешен бизнес.

Разпоредби които трябва да спазвате и с които трябва да се запознаете са следните:

Както вече споменахме този бизнес е специфичен и има доста изисквания, на които трябва да отговаряте, за да не подлежите на санкции от различни институции и да имате законен бизнес. Сферата е сложна и е добре да помислите и за консултация с юрист. Разпоредбите, които обхваща бизнеса са следните:

  • Закон за устройство на територията
  • Закон за управление на отпадъците
  • Закон за защита от шума в околната среда
  • Наредби за противопожарни изисквания

Документи и разрешителни за откриване на автосервиз

Документи за автосервиз
Документи за автосервиз | Accounting Answer

Освен тези изисквания, които са специфични и конкретни за автосервиз ви е нужна и регистрация в РЗИ. За да получите разрешителни от тях помещенията трябва да отговарят на нуждите ви и на услугите които ще предлагате. Важна подробност са разпоредбите за отпадъци, склад, съхранение и други, особено на материали като масла и други опасни консумативи и материали.

 

Примерен бизнес план на автосервиз

Бизнес план на автосервиз
Бизнес план на автосервиз | Accounting Answer

За да съобразите и планирате правилно бюджета си ви е нужен един добър бизнес план. Ние можем да ви съдействаме за това. Важно на първо място правилно да планирате капитала си и разходите, които трябва да направите, за да стартирате един успешен бизнес.

Съобразно бюджета, с който разполагате ще обмислите и оборудването, в което ще вложите средства. Имайте предвид, че винаги по-добрите вложения в началото позволяват по висока оценка на предлаганата услуга и увеличават стойността й. Добре е да планирате от кой разход може да спестите и за кой е важно да не пестите средства. Един добър бизнес план ще ви даде насоки и яснота за това.

Имайте предвид, че ви е нужен не малък капитал поради спецификата на работа, т.е по-големия капитал ви дава повече възможности за предлаганите услуги.

Счетоводство на автосервиз

Счетоводсвто на автосервиз
Счетоводство на автосервиз | Accounting Answer

За да сте спокойни и да нямате пропуски трябва от самото начало да намерите партньор, с който да работите, на който да се доверите за счетоводната страна на нещата. Счетоводна къща ЗЕТ ФИНАНС работи с малки и средни фирми в сферата на услугите и можем да ви съдействаме през целия процес относно счетоводни и данъчни въпроси.

Относно наемането на персонал, трябва да бъдете особено внимателни защото в тази сфера е важно наетите лица да имат нужната квалификация за работа.

Задължително е да сключите договор със служба по трудова медицина, за да отговаряте на изискванията на инспекцията по труда.

Конкуренция

През последните години конкуренцията в бранша е доста голяма. Не случайно все повече се говори за специален закон за автосервизите и тяхното лицензиране. Масово през последните години се появиха гаражни сервизи без оборудване и квалифициран персонал. При тази конкуренция е важно да съобразите всички изисквания и да предлагате качествена и конкурента услуга, за да успеете да развиете успешен бизнес. Ако отговаряте на изискванията по разпоредбите много лесно може да се превърнете в лицензиран сервиз, ако в един последващ етап бъде прието всички сервизи да бъдат лицензирани. Причината все повече и по-често да се обсъжда това е липсата на контрол на качеството на изпълнение на услугата за ремонт и техническо обслужване.

Защо да изберете AccountingAnswer за ваш партньор за счетоводното обслужване на вашият автосервиз?

Защо да изберете нас
Защо да изберете нас | Accounting Answer

Сайт за онлайн счетоводно обслужване AccountingAnswer се обслужва от счетоводна къща ЗЕТ ФИНАНС, която работи предимно с малки и средни предприятия. Можем да ви съдействаме от самото начало на вашата идея, да изградим заедно вашият бизнес план и да следваме стъпките, за да не влезете в преразход и да планирате правилно капитала си. Услугите, които предлагаме са на достъпни цени, поради дистанционното обслужване. Ние можем да бъдем вашия консултант и съветник докато вие сбъдвате мечтата си. След като стартирате ще ви посъветваме как да организирате работата си, програми с които бихте могли да работите и други полезни съвети.

Работата по самото счетоводство в последствие ще се случва предимно чрез онлайн  обмен на документи и комуникация, като ние сме насреща за всякакви въпроси свързани с бизнеса ви. Добре организираното счетоводство може да ви спести данъци и съответно глоби.  Планирането на приходите и разходите ви ще даде резултат и за предпочитане от това да „изчакате да видите какво ще стане“. Правилното планиране е ключът към всеки успешен бизнес.

Ние от AccountingAnswer сме на разположение да отговорим на въпросите ви. Може да разгледате услугите, които предлагаме на посочения линк и да се свържете с нас за всички въпроси, които ви интересуват и не намирате в сайта ни.

 

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email