Бизнес идеи в сферата на услугите

Защо бизнес в сферата на услугите? С какво се отличава този бизнес?

Винаги  сте искали да бъдете независими и самостоятелни, да имате нещо собствено, което да развивате и да превърнете в основен доход. Най-бързо и лесно се стартира бизнес в сферата на услугите, основно заради малкия нужен капитал и бърза възвръщаемост.

В едни други времена производството и търговията бяха водещи като желания за работа и развитие, с напредването на технологиите услугите предлагани като знания и възможности набират все по-голяма популярност. В необятния интернет пазар се среща предлагане на услуги от всякакво естество.

Какво означава бизнес в сферата на услугите?

В този случай вие сте „стоката“ която предлагате и продавате – вашите труд, умения, знания и възможности, вие сами оценявате труда и способностите си и сами намирате пазар за тях.

Различни сектори в бизнеса в сферата на услугите               

Сектори в бизнеса с услуги

 • Предлагане на труда ви като услуга – ремонти, почистване, организиране на събития, услуги свързани с красотата и други свързани с извършване на дейност от ваша страна
 • Консултантски услуги – предлагате знанията си като „стока“, т.е срещу заплащане давате професионален съвет и мнение
 • Услуги в сферата на разработването и поддръжката на уеб сайтове и подобни дейности
 • Услуги свързани с реклама – копирайтинг, дигитален маркетинг, реклама в социални мрежи
 • Финансови и застрахователни услуги

Сферите са още безброй много, тъй като пазара е необятен, търсеното и предлагането е всестранно. Вие трябва да прецените вашите способности и да се насочите към сектор, който е най-подходящ за вас.

Съвети при избор на сектор

Най-голяма инвестиция би изискал от вас бизнеса свързан с предлагането на труда ви. Ако сте решили да предлагате услуги като ремонти или почистване например, ще имате нужда от малко по-голям начален капитал, защото предлаганите от вас услуги изискват наличието на някой инструменти и материали, за да предлагате качествена услуга и да бъдете конкурентноспособен на пазара.                                   

Съвети при стариране

Ако решите да предлагате финансови или застрахователни услуги също изискват капитал, който да осигури офисни помещения и възможност за покриване на режийни нужди.

Най-малка инвестиция биха изискали консултантските услуги  и услугите свързани с разработване и поддържане на уеб сайтове и други подобни дейности. В тези случаи при стартиране не е задължително да разполагате с офис, а просто да сте достатъчно гъвкави и отзивчиви, за да спечелите името си и да си изградите имидж, който в последствие да работи за вас.

Изключително важна подробност е, че стартирането на всеки един от тези сектори в бизнеса в сферата на услугите може да се извършва като допълнително занимание, докато се превърне в основно. Това е много добра стратегия за постепенно изграждане на бизнеса ви като по този начин държите финансовия риск под контрол и същевременно си прокарвате път. Важното в случая е да изграждате себе си като продукт и опит постепенно ида не спирате, да задоволявате нуждата на клиента си, за да градите име. Този процес може дори да ви доведе до нуждата от създаване на продукт, в който да инвестирате в бъдеще.

Какво е необходимо за да стартирам?

След като изберете сфера в бизнеса с услуги, трябва да регистрирате фирма.

В някой случаи, ако става въпрос за консултантски услуги е достатъчно да се регистрирате като самоосигуряващо се лице. В други определени случай регистрацията на фирма е задължително условие.

Важна стъпка е да изберете счетоводител, на който да се доверите. Той може да ви посъветва коя юридическа форма е най-подходяща във вашия случай и да ви даде други насоки. Ако желаете може а ви изготви и бизнес план.

Важни съвети за счетоводство при бизнеса с услуги

Има някой основни неща, които е важно да знаете и да не пропускате, за да бъдете изрядни. Малкия капитал и инвестиция предполага, че нямате излишни средства за непосилни глоби и санкции от регулиращите органи. Много по изгодно е наемането на счетоводител. Глобите в нашето законодателство за данъчни нарушения и измами са солидни и това в много случаи води до провал още в началото един такъв бизнес. Разхода за счетоводни услуги е не само задължителен при годишно приключване, но и препоръчителен, за да си спестите нарушения водещи до санкции.                                 

Съвети за счетоводство

На първо място трябва да знаете, че независимо дали се осигурявате другаде или не като собственик на фирма също дължите осигуровки, освен ако не се осигурявате на максимален осигурителен доход. Дори и тогава има нужда от подаване на декларации във връзка с осигуряването ви.

Втора важна подробност: Нужно е да помислите добре за нуждата от ДДС регистрация, дори преди да регистрирате фирмата си. Счетоводител може да ви консултира дали това да се случи пожелание предвид някой фактори. Не е нужно да имате определен натрупан оборот, за да се изисква ДДС регистрация има и други случаи, които попадат в закона за ДДС. Затова е важно да сте наясно с разпоредбите и обхвата на действащото ни законодателство.

Един добър счетоводител ще ви консултира не само що касае задължителните отчети и т.н, добрият счетоводител ще ви консултира за това как да спестите и инвестирате правилно, как да не плащате излишни данъци спазвайки законодателството, бидейки добър данъкоплатец и изряден бизнесмен.

Можете да се обърнете към нас за консултация и съвет или за бъдещо партньорство. Не се колебайте да изпратите запитване.

Ето и някой бизнес идеи в сферата на услугите:             

Успешни идеи

            

 • Почистване по домовете
 • Услуги свързани с красота – фризьор, маникюрист, козметик, масажист и т.н
 • Преподаване на частни уроци
 • Разработване и поддържане на интернет страници
 • Рекламни услуги
 • Копирайтинг
 • Организиране на събития
 • Юридически услуги
 • Счетоводни услуги
 • И много други….

Вместо заключение: „Всеки бизнес е просто идея как да направиш живота на хората по-добър“ Ричард Брансън.

Ако мислите в тази насока със сигурност ще пожънете успехи.

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email